Boomspecialist

B-vier is opgericht als eenmanszaak door Bas Poutsma. Na een landbouwkundige opleiding op HBO en universitair niveau heeft hij 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Na een reorganisatie greep hij de kans een nieuwe start te maken en maakte van zijn hobby zijn bedrijf. Op dit moment zijn er nog twee vaste medewerkers, Joris van Baast (in het midden op foto van welkomspagina) en Jethro L├ęger (rechts op de foto).

Bomen zijn beeldbepalend in een tuin en dragen bij aan de uitstraling van een woning of een bedrijf. Maar ze vragen ook verzorging. B-vier kan de volgende zaken voor u verzorgen:

B-vier beschikt over ruime praktijkervaring en over professionele materialen. Daarnaast hebben de mensen van B-vier verschillende vakopleidingen met goed gevolg afgerond:

European Tree Technician (ETT), European Tree Worker (ETW), Boomveiligheidscontroleur, vakbekwaam hovenier, Bedrijfshulpverlening (BHV) en VCA-II. Ook is B-vier Erkend leerwerkbedrijf.

B-vier heeft diverse machines die met boomverzorging te maken hebben. Zo is het mogelijk een stronkenfrees of een stobbenfrees te huren om boomwortels weg te halen.

Een versnipperaar of hakselaar voor takken. Hiermee kunt u takken versnipperen tot een doorsnede van ongeveer 12 cm. Deze snippers zijn goed voor het bedekken van paden of om te verwerken onder struiken. Een frees om wortels mee weg te frezen en een sjouw-hulp (Sherpa) om takken te verslepen en bomen te planten.